74e editie opnieuw tweedaagse!

Alkmaar – De Beemster kaas Profronde van Noord-Holland wordt in 2020 op zaterdag 13 en zondag 14 juni gereden. Ook de 74ste editie is weer gewoon een tweedaagse. De organisatie was ver met het organiseren van de proloog op vrijdag, toen dat financieel niet rond kwam zijn de bakens direct verzet en staat de Ronde ook met twee dagen weer vanouds als een huis op de agenda.

Nieuw
Zaterdag 13 juni wordt er afgetrapt in Stompetoren. Na vorig jaar in de Rijp te zijn gestart, is de Ronde nu te gast in Stompetoren, waar we hartverwarmend zijn ontvangen door de bewoners van dit mooi Noord-Hollandse dorpje. Het verenigingsleven van het dorp staat helemaal achter de komst van de Ronde en heeft dan ook de helpende hand toegestoken. Zo heeft de voetbalvereniging zelfs haar jaarlijkse toernooi naar zondag verplaatste. Met al die steun is het bestuur van de stichting Ronde van Noord-Holland heel blij.

Aan het einde van de ochtend wordt gestart met de proloog van de Beemster kaas Profronde van Noord-Holland, daarna is het de beurt aan de vrouwen. Een nieuw onderdeel in het programma. De vrouwen rijden een wedstrijd in het kader van de nationale clubcompetitie, waarna de mannen het programma zullen afsluiten met een omloop rond Stompetoren, over zo’n 120 km.

Zondag
Op zondag 14 juni wordt dan de 74ste editie van de oudste klassieker van ons land verreden. Ook dit jaar weer met start en finish in Alkmaar. Rond het middaguur is de start op het Waagplein.
De plek waar elke zomer de wereldberoemde Kaasmarkt is en waar een wielerronde, die de Beemster Kaas Profronde van Noord-Holland heet, dan ook gewoon hoort te beginnen.
Na zo’n 200 kilometer door Noord-Holland, met dit jaar ook een lus over het voormalige eiland Wieringen, finisht de Ronde van 2020 weer op de Alkmaarse Saturnusstraat. Daar zijn we vorig jaar warm ontvangen en komen we graag nog een keer terug.