Voorzitter Koos Venema: ‘Armen uit de mouwen!’

‘Armen uit de mouwen.’ Dat is wat we vorig jaar met een grote groep Noord-Hollandse wielerenthousiastelingen gedaan. Natuurlijk met hulp van de oude organisatie hebben we de Beemster kaas Profronde van Noord-Holland opnieuw ‘getekend’. Ik heb daar het afgelopen jaar ook weleens de term ‘gereanimeerd’ voor gebruikt. Want wat waren we ambitieus en ondanks onze jarenlange ervaring in de wielersport, nog onervaren in het organiseren van een dergelijk groot sportevenement. Ik ben dan ook trots op wat we met z’n allen hebben gepresteerd. De nieuwe bestuursleden hebben, stuk voor stuk, keihard gewerkt om de Ronde nieuwe stijl goed in de markt te zetten en ik ben zo onbescheiden om hier te zeggen dat dat is gelukt. Het had natuurlijk niet gekund zonder al die sponsoren en vrijwilligers die ook allemaal hun ‘armen uit de mouwen’ hebben gestoken. Nogmaals heel veel dank daarvoor.

74e editie
Sterker nog, ook de 74e editie van de Ronde zal gereden worden. Op 13 en 14 juni is de Gemeente Alkmaar wederom onze gastheer. Zaterdag 13 juni koersen we in- en om Stompetoren, terwijl we op zondag 14 juni weer starten op het Alkmaarse Waagplein en is de finish ook dit jaar weer op de Saturnusstraat in Oudorp.

Werk aan de winkel
Het is een regenachtige zondagmorgen in december als ik dit blog schrijf en dan staat je hoofd eigenlijk helemaal nog niet naar wielrennen. Toch gaat de organisatie gewoon door. Ik durf te stellen dat we daar wel 10 maanden per jaar mee bezig zijn.
De koers staat voor 2020 in de steigers en tegelijkertijd is er nog veel werk te verrichten. Ja, we hebben nog meer sponsoren nodig en ook de veiligheid van de koers is natuurlijk een belangrijk aspect in deze tijden. Krijgen we ook dit jaar voldoende (politie)begeleiding voor elkaar, om de koers veilig te laten verlopen. Ook als je in ogenschouw neemt hoeveel evenementen er elk jaar in ons landje zijn en dit jaar al helemaal. Ik denk dan onder andere aan het EK Voetbal en de GP F1 in Zandvoort.

Natuurlijk zoeken we ook dit jaar weer vrijwilligers die ons een handje willen helpen. Als je dat wat lijkt, neem dan via de contact button op deze site contact met ons op. Vele handen maken immers licht werk.

Sportgroet,

Koos Venema
Voorzitter