Beemster Kaas Profronde van Noord-Holland gaat niet door

Beemster kaas Profronde van Noord-Holland gaat niet door.

Het bestuur van de Beemster kaas Profronde van Noord-Holland heeft besloten de 74ste editie van de oudste wielerklassieker van Nederland dit jaar te cancellen.
De maatregelen die maandagavond 23 maart door het kabinet zijn afgekondigd zorgen er voor dat de voorbereiding van de wedstrijd, die op zaterdag 13 en zondag 14 juni verreden zou worden, ernstig onder druk komt te staan. Bovendien is ook nog onzekerheid over wat er na 1 juni gaat gebeuren en of de Ronde dan sowieso verreden zou kunnen worden.

Voorzitter Koos Venema; ‘ het is heel helder dat de gezondheid van de Nederlandse bevolking veel belangrijker is, dan de organisatie van een wielerwedstrijd. Wielrennen is dan slechts bijzaak’ .
We onderzoeken wat dit besluit betekent en of de Ronde dit jaar wellicht nog op een later tijdstip in het najaar, georganiseerd kan worden. Dat willen natuurlijk meer organisatoren, dus dat is een onwaarschijnlijk scenario. In dat geval gaan we er vanuit dat de Beemster kaas Profronde van Noord-Holland in 2021 weer op de agenda van Nederlandse Loterij Topcompetitie komt, aldus secretaris Jan Hopman.

Het bestuur bedankt in ieder geval onze trouwe hoofdsponsoren; Beemster Kaas, Gemeente Alkmaar en Volvo Ton van Kuyk voor het in ons gestelde vertrouwen.

Het bestuur van de Profronde van Noord-Holland.